Opskrift på Andesteg

Her finder du opskriften på den lækreste jule andesteg

juland

Ingredienser:
1 and på 3 kg.
125 gr. svesker uden sten
3 skrællede æbler skåret i både (gerne Belle de Boskoop)

Suppe til sky:
25 gr. margarine
hals
indmad fra anden
vingespidser
1 løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
½ l. vand salt
Sauce: ½ l. sky fra stegning og suppe 2 spsk mel. kulør.
Tø anden op i køleskab 2-3 døgn. Tag indmadsposen og fedtflommen ud. Skær fedtkirtlerne af gumpen, eller skær den helt af og brug den til skyen. Skær vingespidserne af.

Tør fuglen ind og udvendig med køkkenrulle. Gnid den ind og udvendig med salt og peber. Fyld den med svesker og æblebåde. Sy fuglen til med bomuldsgarn eller luk med kødnåle.

Læg den med brystet nedad på risten over bradepanden og hæld 3-4 dl. vand ved. Steg den i ovnen ved 160 grader i 3-3½ timer. Vend fuglen efter halvdelen af stegetiden.

Hæld evt. afsmeltet fedt fra og kom nyt vand i bradepanden, når fuglen vendes. Tilbered suppe til sky, mens fuglen steger.

Smelt margarinen i en gryde. Brun indmad, hals, vingespidser og evt. gumpen uden fedtkirtler. Kom løg, gulerod og bladselleri ved og svits det med til sidst. Tilsæt vand, salt og peber. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme 1-1½ time.

Si suppen, skum den for fedt og gem den til saucen.

Hæld skyen fra anden, når den er stegt. Skrue ovnen op til 250 grader og efterbrun med åben ventil i 10-15 min. Si skyen og skum fedtet fra. Kom skyen fra bradepanden og suppen i en gryde, giv den et opkog og jævn med melet. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

Lad anden trække i slukket ovn med åben ovnlåge, så er den lettere at skære ud.

  
jul-top2[countdown]

jul-knap-11jul-knap-10jul-knap-9jul-knap-8jul-knap-1jul-knap-7jul-knap-6jul-knap-5jul-knap-4jul-knap-3jul-knap-2jul-knap-13
jul-top3

Share Button