Opskrift på brunkager

Sådan laver du lækre sprøde brunkager til jul

julbrunkage

Ingredienser:

500 g hvedemel
200 g brun farin
200 g mørk sirup
200 g smør
15 g blandede krydderier (består af følgende krydderier: kanel, muskat, stødt ingefær, allehånde, nelliker og kardemomme)
5 g potaske opløst i et par dråber vand
5 g hjortetaksalt
150 g finthakkede, smuttede mandler
Revet skal 1 citron

Ingredienserne æltes grundigt sammen i ovennævnte rækkefølge. Dejen rulles ud i pølseform eller formes til firkantede stænger.

Pølser/stænger sættes i fryseren.
Tag stænger/pølser ud fra fryseren, lad dem tø lidt på køkkenbordet og skær dem så i skiver.
Kagerne bages på bagepapir eller let smurt plade ved 180-200 gram til de er mørk gyldne.

pynt med mandler…

 
jul-top2[countdown]

jul-knap-11jul-knap-10jul-knap-9jul-knap-8jul-knap-1jul-knap-7jul-knap-6jul-knap-5jul-knap-4jul-knap-3jul-knap-2jul-knap-13
jul-top3

Share Button