Opskrift på Flæskesteg

Sådan laver du en lækker flæskesteg til jul

julsteg

Ingredienser:
1 ½ kg. svinekam med svær
1 spsk. groft salt
2-3 laurbærblade

Rids sværen helt ned til kødet med 1 ½ cm. mellemrum, men undgå at ridse selve kødet.

Gnid sværen godt med saltet, så det kommer ned mellem alle sværene.
Stik evt. laurbærblade ned mellem sværene.

Læg stegen på en rist over bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.
Læg evt. et stykke skrællet kartoffel eller sammenkrøllet alufolie under stegen for at sværen til at ligge helt vandret.

Sæt stegen på midterste ovnribbe i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 grader C, lad stegen stege ca. 1½ time.
Et stegetermometer skal vise 65 grader C så er stegen færdig.

Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra.
Er sværen ikke helt sprød så efterbrun under grill ved 250 grader C 5- 15 minutter.

Lad stegen hvile ca. 20 minutter uden at være dækket til.

  
jul-top2[countdown]

jul-knap-11jul-knap-10jul-knap-9jul-knap-8jul-knap-1jul-knap-7jul-knap-6jul-knap-5jul-knap-4jul-knap-3jul-knap-2jul-knap-13
jul-top3

Share Button