Julesnaps

Lav din egen julesnaps

snaps

Her i juletiden er det oplagt at lave en julesnaps til julebordet eller julefrokosten.
Du behøver ikke at bruge en snaps til at lave kryddersnaps, en vodka kan også bruges.
Du hælder alle ingredienserne i et syltetøjsglas eller et patentglas og lader det trække.
Derefter sier/ filtrerer (brug et kaffefilter) du den færdige essens
ned i en flot karaffel eller en anden flaske.

Brug altid neutral snaps (max. 40%)

Pluk aldrig i vejrabatter og markskel, benzin os og sprøjtemidler smager grimt

Træk aldrig på planter du ikke kender

Husk etiketter med navn og dato m.v. på dine flasker

Præsentere altid dine bittere og dramme i smukke flasker og glas

Server altid din bitter ved stuetemperatur og nyd den langsomt

HUSK – det er smagen, ikke rusen, du søger

Hæld aldrig en mislykket bitter i vasken, du finder altid en, der kan lide den

Lyt til ”eksperterne”, men følg dit eget hoved og dine egne smagsløg

Friske blade (dild, kørvel, pors, citronmelisse, mynte, etc.) har en trækketid på ca. 4-6 dage.
Friske blomster (perikon, hyldeblomster etc.) har en trækketid på ca. 6-8 dage.
Rødder (tormentilrod, febernellikerod, kørvelrødder etc.) har en trækketid på ca. 2 uger.
Friske “bløde” bær (hindbær, brombær, jordbær etc.) har en trækketid på ca. 2-3 måneder.
Frosne bær optøs i Brøndums Snaps og har en trækketid på ca. 2 måneder.
Friske “hårde” bær (kirsebær, rønnebær, slåen etc.) har en trækketid på 4-12 måneder.

jul-top2[countdown]

jul-knap-11jul-knap-10jul-knap-9jul-knap-8jul-knap-1jul-knap-7jul-knap-6jul-knap-5jul-knap-4jul-knap-3jul-knap-2jul-knap-13
jul-top3

Share Button