Hejsa,

Opret en konto og bliv en del af Citat-uglen.dk

Velkommen tilbage

Log venligst ind på din konto.

Glemt Password,

Glemt dit kodeord? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage et link til oprette en ny adgangskode via e-mail.


Du skal logge ind for at indsende et citat

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

Findes Julemanden?

Findes Julemanden?

Vi har regnet lidt på det for at finde frem til, om julemanden findes eller ej.

Der er ca. 2 milliarder børn (personer under 18 år) på jorden. Imidlertid skal julemanden ikke besøge muslimer, hinduer, jøder eller buddhister, hvilket reducerer antallet til 15% eller 378 millioner.

Med et verdens-gennemsnit på 3.5 børn pr. husstand er der altså 108 millioner husstande at besøge, idet vi antager, at der er mindst ét artigt barn i hver husstand.

Julemanden har, p.g.a. jordens forskellige tidszoner og rotation, ca. 31 timer at klare sit arbejde i, idet vi antager, at han rejser fra øst mod vest, hvilket ville være logisk at gøre.

Det svarer altså til, at han besøger 967,7 husstande pr. sekund. Det vil altså sige, at for hver kristne husholdning med et artigt barn har julemanden ca. 1/1000 sekund til at parkere slæden, springe ud og hoppe ned gennem skorstenen, fylde sokkerne, der hænger på kaminen, anbringe de resterende gaver under træet, spise det slik der er lagt frem til ham, kravle op igen gennem skorstenen, hoppe op i slæden og fortsætte til det næste hus.

Idet vi antager, at alle husstande, som skal besøges, er jævnt fordelt (det ved vi selvfølgelig, at de ikke er, men vi vil antage det til brug for beregningerne), er der ca. 1 km. mellem hvert hus i gennemsnit.

Det giver en samlet rejse på ca. 100 millioner km, idet toiletbesøg og pauser fraregnes. Det vil sige, at Julemandens slæde flyver ca. 1.000 km i sekundet eller 3.000 gange lydens hastighed.

Til sammenligning kan nævnes, at det hurtigste menneskeskabte fartøj nogensinde, rumsonden Ulysses, flyver ca. 50 km i sekundet.
I øvrigt kan et konventionelt rensdyr max. løbe ca. 30 km i timen.

Nyttelasten i slæden er et andet interessant aspekt. Idet vi antager, at hvert barn minimum får et lego-sæt af mellemstørrelse (1 kg), skal slæden medtage over 500.000 tons, julemanden selv ikke medregnet.

På land kan et normalt rensdyr max. trække ca. 200 kg. Selv hvis vi antager, at de specielle flyvende rensdyr kan trække 10 gange denne vægt, kan opgaven ikke klares med 8 eller 9 – julemanden ville have brug for 360.000 rensdyr.
Dette vil, sammen med gaverne bringe slædens samlede vægt op på ca. 600.000 tons.

600.000 tons, som flyver med 1.000 km i sekundet skaber en enorm luftmodstand.
Dette ville opvarme rensdyrene på samme måde som en meteor, der kommer ind i jordens atmosfære.
De to fører-rensdyr ville hver absorbere en energi på 14.300 trilliarder joule pr.sekund, eller 14.300 trilliarder watt.
De ville simpelthen flamme op øjeblikkeligt, og rensdyrene bagved ville blive udsat for overlydsbrag og derefter selv flamme op.

Den samlede rensdyrflok ville være brændt af i løbet af 4,26 tusindedele af et sekund, d.v.s. ca. når julemanden er nået til det femte hus.

Men det kan i øvrigt være lige meget, for idet julemandens slæde accelererer fra 0 til 1.000 km/s på 1/1.000 sekund, vil alle i slæden blive udsat for en kraft 17.500 gange stærkere end tyngdekraften.
En julemand på 150 kg. (vægten skønnet ud fra eksisterende billedmateriale) ville blive naglet til bagenden af slæden svarende til en vægt på ca. 3 millioner kg, hvilket øjeblikkeligt ville knuse hvert et ben i hans krop og forvandle ham til en gang splat.

5) Konklusionen er derfor, at hvis julemanden nogensinde har eksisteret, er han død nu.

Relaterede Indlæg

Skriv en kommentar


Læs Også...

Citat-uglen.dk Nyeste Articles

Danmarks grimmeste Facebook profilbillede

Danmarks grimmeste Facebook profilbillede

Se hvem der har det grimmeste fjæs på Facebook. Vi har gennem de sidste 5 år afholdt en konkurrence, hvor ...

Hvorfor dit og hvorfor dat.

Hvorfor dit og hvorfor dat.

Kan du svare på disse spørgsmål? Hvorfor hedder det en nummerplade, når der er bogstaver på den? Hvorfor hedder det ...

Mændenes Regler

Mændenes Regler

Vi hører altid om kvinders “regler”, her er mændenes så. Er det en mandeverden? Måske, men nogle gange kan det ...