Her finder du opskrifter på alt den dejlige lækre julemad
Vi elsker simpelthen den gode danske julemad som flæskesteg, andesteg, risengrød og lækre julekager.
Danskerne er rigtig gode til at hygge sig med dejlig julemad i december måned, og vi er også rigtige gode til at være fælles om at lave den. Den mest velkendte julemad er vel nok flæskesteg,andesteg og risengrød, som er blevet tilberedt og spist i de danske hjem igennem generationer.
Rigtig god gammeldags julemad skal tilberedes præcist,som vor moder lavede den, altså helt fra bunden.
Flæskestegen skal have sprøde svær, og andestegen skal være dejlig mør, og så skal begge stege serveres med brunede kartofler,waldorfsalat og en fed brun sovs til.
Risengrød skal også laves på gammeldags manér, dvs. den skal efterkoge i sengen under dynen,hvor efter den serveresmed kanel og en stor klat smør
Mange mennesker tror at gammeldags julemad er svær at lave, men det er faktisk ikke sværere at lave end så meget andet mad. En flæskesteg og en andesteg er forholdsvis let at lave, da begge stege stort set kan passe sig selv i ovnen.
På disse sider finder du nemme opskrifter til god dansk julemad.
Jeg håber at dette kan hjælpe dig til, at glæde din familie med masser af lækker julemad i julen. Rigtig god fornøjelse med juleforberedelserne.
![]() |
![]() |
![]() |
Flæskesteg |
Kalkun |
And |
![]() |
![]() |
![]() |
Brunede Kartofler |
Rødkål |
Brun Sovs |
![]() |
![]() |
![]() |
Ris a la mande |
Waldorfsalat |
Risengrød |
![]() |
![]() |
![]() |
Æbleskiver |
Klejner |
Brunkager |
![]() |
![]() |
![]() |
Pebernødder |
Brændte Mandler |
Julekonfekt |