Sådan laver du lækre sprøde brunkager til jul
Ingredienser:
500 g hvedemel
200 g brun farin
200 g mørk sirup
200 g smør
15 g blandede krydderier (består af følgende krydderier: kanel, muskat, stødt ingefær, allehånde, nelliker og kardemomme)
5 g potaske opløst i et par dråber vand
5 g hjortetaksalt
150 g finthakkede, smuttede mandler
Revet skal 1 citron
Ingredienserne æltes grundigt sammen i ovennævnte rækkefølge. Dejen rulles ud i pølseform eller formes til firkantede stænger.
Pølser/stænger sættes i fryseren.
Tag stænger/pølser ud fra fryseren, lad dem tø lidt på køkkenbordet og skær dem så i skiver.
Kagerne bages på bagepapir eller let smurt plade ved 180-200 gram til de er mørk gyldne.
pynt med mandler…
[wp_ad_camp_3] [wp_ad_camp_4]