Lav din egen julesnaps.
Her i juletiden er det oplagt at lave en julesnaps til julebordet eller julefrokosten.
Du behøver ikke at bruge en snaps til at lave kryddersnaps, en vodka kan også bruges.
Du hælder alle ingredienserne i et syltetøjsglas eller et patentglas og lader det trække. Derefter sier/ filtrerer (brug et kaffefilter) du den færdige essens ned i en flot karaffel eller en anden flaske.
Gode råd til lav selv snaps.
- Brug altid neutral snaps (max. 40%)
- Pluk aldrig i vejrabatter og markskel, benzin os og sprøjtemidler smager grimt
- Træk aldrig på planter du ikke kender
- Husk etiketter med navn og dato m.v. på dine flasker
- Præsentere altid dine bittere og dramme i smukke flasker og glas
- Server altid din bitter ved stuetemperatur og nyd den langsomt
- HUSK – det er smagen, ikke rusen, du søger
- Hæld aldrig en mislykket bitter i vasken, du finder altid en, der kan lide den
- Lyt til ”eksperterne”, men følg dit eget hoved og dine egne smagsløg
Trækketid.
- Friske blade (dild, kørvel, pors, citronmelisse, mynte, etc.) har en trækketid på ca. 4-6 dage.
- Friske blomster (perikon, hyldeblomster etc.) har en trækketid på ca. 6-8 dage.
- Rødder (tormentilrod, febernellikerod, kørvelrødder etc.) har en trækketid på ca. 2 uger.
- Friske “bløde” bær (hindbær, brombær, jordbær etc.) har en trækketid på ca. 2-3 måneder.
- Frosne bær optøs i Brøndums Snaps og har en trækketid på ca. 2 måneder.
- Friske “hårde” bær (kirsebær, rønnebær, slåen etc.) har en trækketid på 4-12 måneder.
Skriv en kommentar