Sådan laver du lækre sprøde brunkager til jul.
Ingredienser:
500 g hvedemel.
200 g brun farin.
200 g mørk sirup.
200 g smør.
15 g blandede krydderier (består af følgende krydderier: kanel, muskat, stødt ingefær, allehånde, nelliker og kardemomme)
5 g potaske opløst i et par dråber vand.
5 g hjortetaksalt.
150 g finthakkede, smuttede mandler.
Revet skal af 1 citron.
Fremgangsmåde:
Ingredienserne æltes grundigt sammen i ovennævnte rækkefølge.
Dejen rulles ud i pølseform eller formes til firkantede stænger.
Pølser/stænger sættes i fryseren.
Tag stænger/pølser ud fra fryseren, lad dem tø lidt på køkkenbordet og skær dem så i skiver.
Kagerne bages på bagepapir eller let smurt plade ved 180-200 gram til de er mørk gyldne. Her kan man halvvejs i bagningen pynte med flager af hele mandler, hvis man har lyst.
Skriv en kommentar