Hejsa,

Opret en konto og bliv en del af Citat-uglen.dk

Velkommen tilbage

Log venligst ind på din konto.

Glemt Password,

Glemt dit kodeord? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage et link til oprette en ny adgangskode via e-mail.


Du skal logge ind for at indsende et citat

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

Opskrift på kalkun

Opskrift på kalkun

Sådan laver du en lækker kalkun til jul.

Ingredienser:
1 kalkun ca. 4½ kg
salt
peber
2-3 syrlige æbler
3-4 stængler bladselleri
ca. 1 liter hønsebouillon ( 2 Knorr terninger i en liter vand)

  • Tø kalkunen skånsomt op, ca. 2 dage i køleskabet.
  • Skær hals og vingespidser af, smid dem ud. Skær æbler i både og bladselleri i mindre stykker.
  • Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni.
  • Luk med kødnåle. (vigtigt) Tænd ovnen på 150° C. Læg kalkunen på risten over bradepanden og huske at komme hønsebouillonen i bradepanden. Steg 4,5 – 5 timer, eller ca.1 time pr. kg. kalkun..
  • Øs gerne bouillon op over brystet af og til.
  • Mærk ved låret om kødet er mørt, men først efter mindst 4 timer.
  • Hvis kalkunen når at færdigstege uden at brune tilstrækkeligt, det har jeg dog ikke selv oplevet, kan den svirpes med grillen under opsyn i nogle minutter.
  • Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.

Ingredienser:
1 kalkun ca. 4½ kg
salt
peber
2-3 syrlige æbler
3-4 stængler bladselleri
ca. 1 liter hønsebouillon ( 2 knorr terninger i en liter vand)

  • Tø kalkunen skånsomt op, ca. 2 dage i køleskabet.
  • Skær hals og vingespidser af, smid dem ud. Skær æbler i både og bladselleri i mindre stykker.
  • Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni.
  • Luk med kødnåle. (vigtigt) Tænd ovnen på 150° C. Læg kalkunen på risten over bradepanden og huske at komme hønsebouillonen i bradepanden. Steg 4,5 – 5 timer, eller ca.1 time pr. kg. kalkun..
  • Øs gerne bouillon op over brystet af og til.
  • Mærk ved låret om kødet er mørt, men først efter mindst 4 timer.
  • Hvis kalkunen når at færdigstege uden at brune tilstrækkeligt, det har jeg dog ikke selv oplevet, kan den svirpes med grillen under opsyn i nogle minutter.
  • Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.

Sovs:

  • Hæld skyen fra bradepanden efter stegningen, Kom evt lidt soja (kulør) i skyen, så vil fedtet flyde ovenpå.
  • Skum skyen for fedt og brug lidt af fedtet til opbagning af saucen sammen med stegeskyen og evt. lidt af kartoffelvandet..
  • Sovsen smages til med salt og peber.


Kalkunen skæres for. Jeg øver mig ikke gerne ved bordet, men serverer passende skiver og stykker på et pænt fad.

Relaterede Indlæg

Skriv en kommentar


Læs Også...

Citat-uglen.dk Nyeste Articles

Hvad mor har lært mig.

Hvad mor har lært mig.

Min Mutter har gjort alt for at forberede mig på livet. Har din også? Mor har lært mig OM FORVENTNING…Bare ...

Hvorfor dit og hvorfor dat.

Hvorfor dit og hvorfor dat.

Kan du svare på disse spørgsmål? Hvorfor hedder det en nummerplade, når der er bogstaver på den? Hvorfor hedder det ...

Advarsel fra politimesteren

Advarsel fra politimesteren

Politimesteren advarer alle mænd der ofte besøger diskoteker, barer, bodegaer og fester mod at modtage drikkevarer fra kvinder. Mange kvinder ...