Hejsa,

Opret en konto og bliv en del af Citat-uglen.dk

Velkommen tilbage

Log venligst ind på din konto.

Glemt Password,

Glemt dit kodeord? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage et link til oprette en ny adgangskode via e-mail.


Du skal logge ind for at indsende et citat

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

Opskrift på kalkun

Opskrift på kalkun

Sådan laver du en lækker kalkun til jul.

Ingredienser:
1 kalkun ca. 4½ kg
salt
peber
2-3 syrlige æbler
3-4 stængler bladselleri
ca. 1 liter hønsebouillon ( 2 Knorr terninger i en liter vand)

  • Tø kalkunen skånsomt op, ca. 2 dage i køleskabet.
  • Skær hals og vingespidser af, smid dem ud. Skær æbler i både og bladselleri i mindre stykker.
  • Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni.
  • Luk med kødnåle. (vigtigt) Tænd ovnen på 150° C. Læg kalkunen på risten over bradepanden og huske at komme hønsebouillonen i bradepanden. Steg 4,5 – 5 timer, eller ca.1 time pr. kg. kalkun..
  • Øs gerne bouillon op over brystet af og til.
  • Mærk ved låret om kødet er mørt, men først efter mindst 4 timer.
  • Hvis kalkunen når at færdigstege uden at brune tilstrækkeligt, det har jeg dog ikke selv oplevet, kan den svirpes med grillen under opsyn i nogle minutter.
  • Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.

Ingredienser:
1 kalkun ca. 4½ kg
salt
peber
2-3 syrlige æbler
3-4 stængler bladselleri
ca. 1 liter hønsebouillon ( 2 knorr terninger i en liter vand)

  • Tø kalkunen skånsomt op, ca. 2 dage i køleskabet.
  • Skær hals og vingespidser af, smid dem ud. Skær æbler i både og bladselleri i mindre stykker.
  • Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni.
  • Luk med kødnåle. (vigtigt) Tænd ovnen på 150° C. Læg kalkunen på risten over bradepanden og huske at komme hønsebouillonen i bradepanden. Steg 4,5 – 5 timer, eller ca.1 time pr. kg. kalkun..
  • Øs gerne bouillon op over brystet af og til.
  • Mærk ved låret om kødet er mørt, men først efter mindst 4 timer.
  • Hvis kalkunen når at færdigstege uden at brune tilstrækkeligt, det har jeg dog ikke selv oplevet, kan den svirpes med grillen under opsyn i nogle minutter.
  • Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.

Sovs:

  • Hæld skyen fra bradepanden efter stegningen, Kom evt lidt soja (kulør) i skyen, så vil fedtet flyde ovenpå.
  • Skum skyen for fedt og brug lidt af fedtet til opbagning af saucen sammen med stegeskyen og evt. lidt af kartoffelvandet..
  • Sovsen smages til med salt og peber.


Kalkunen skæres for. Jeg øver mig ikke gerne ved bordet, men serverer passende skiver og stykker på et pænt fad.

Relaterede Indlæg

Skriv en kommentar


Læs Også...

Citat-uglen.dk Nyeste Articles

Chat udtryk og forkortelser.

Chat udtryk og forkortelser.

Få styr på de forskellige udtryk og forkortelser, du møder rundt omkring på nettet i diverse chatrum. S: SmilerSS: Smiler ...

Opskrift på Waldorfsalat

Opskrift på Waldorfsalat

Sådan laver du lækker Waldorfsalat til julemiddagen. Ingredienser: 3½ dl cremefraiche 18%, fx Karolines Køkken® eller cremefraiche 38%1 spsk sukker.¼ tsk ...

Når mænd tisser.

Når mænd tisser.

Derfor rammer mænd ved siden af toilettet når de tisser. Mænd har det med at ramme ved siden af toilettet, ...