Sådan laver du lækker rødkål til julemiddagen.
Ingredienser:
2 kg rødkål (et halvt stort rødkål, eller 1 lille).
½ liter lagereddike.
½-1 spsk salt (smag til).
350 g sukker.
3 dl sød ribssaft (laver du den ikke selv, så kan man købe det i velassorterede supermarkeder).
Atamon til rødkålen, og til at skylle glassene i.
Fremgangsmåde:
Fjern de yderske blade fra rødkålen. Snit det fint, og put det i en stor gryde. (Hvis du laver dobbeltportion, så tjek lige om du har en gryde, der er stor nok, det fylder en del, når det bliver snittet.
Du kan snitte rødkålen som du vil. Jeg foretrækker tynde strimler, andre hakker det helt i smadder, så man får en konsistens så det ligner det man køber.)
Hæld eddiken over, og lad det simre en times tid.
Herefter smages til med saft, salt og sukker. Put det meste i af hvert, og smag så til, hvis det er for syrligt endnu, eller der mangler salt.
Brug et grydelåg til at dække det meste af rødkålen, og lad det så koge videre 20-30 minutter, alt efter hvor mør du foretrækker kålen.
Tilsæt 1 spsk flydende atamon til rødkålen, rør rundt, og øs så rødkålen op i atamon skyllede syltetøjsglas. Her kan man bruge en pasta”gaffel”, og så hælde lagen over, så alt rødkål er dækket til sidst.
Skru lågene på glassene imens de stadig er brandvarme, så der dannes undertryk i dem, når rødkålen bliver kold.
Opbevares køligt og mørkt.
Skriv en kommentar